Datum registrace: 16. 01. 2011
zuza129
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Počítadlo pohybu
| Můj pohyb | |
|---|---|
| Chůze: | 0 km | 
| Kolo: | 0 km | 
| Cvičení: | 0 h 0 min | 
| Všichni uživatelé | |
| Chůze: | 143757.57 km | 
| Kolo: | 67291.75 km | 
| Cvičení: | 5972 h 31 min | 
Získané body
zuza129
Jak psát blog?Čím sladit místo cukru
22. 03. 2011
										Ahoj všichni,
poradíte někdo, co používáte za náhradu místo cukru?
Když už si něco vyhlédnu, tak pak na netu čtu, že to nemusí být úplně zdravé např.sladidla na bázi cyklamatu apod.. Sice se říká, nevěř všemu co čteš, ale....
Máte někdo nějaký tip na zdravé sladidlo?
Děkuji
		
			poradíte někdo, co používáte za náhradu místo cukru?
Když už si něco vyhlédnu, tak pak na netu čtu, že to nemusí být úplně zdravé např.sladidla na bázi cyklamatu apod.. Sice se říká, nevěř všemu co čteš, ale....
Máte někdo nějaký tip na zdravé sladidlo?
Děkuji
							Hodnocení (10 hlasů):
						
									
					Komentáře je možné psát až po přihlášení.
23. 03. 2011  09:53
				           
				           Já jsem si koupila Cukren v lékárně. Hodí se na pečení moučníku, dávám si ho třeba do pohankové krupice, do salátu, do tvarohu s ovocem apod. Někdy s ním sladím i rodině /saláty/ a ani to nepoznají. Do kávy dávám sacharin.
				         23. 03. 2011  07:20
				           
				           Pokud koupíš sladidlo, zjisti si nejdřív, jestli nezhořkne při pečení... Některá nejsou vhodná pro pečení, nevydrží teplotu vyšší než 100C.
				         23. 03. 2011  07:06
				           
				           Ahoj, díky za rady. Já to chci spíše na omáčky a buchtu,které občas děláme. Sama si taky čaj nebo kávu nesladím. Ale přece jen kvůli sobě  a příteli bych si tyto věci chtěla dělat trochu více dietně :-)
				         22. 03. 2011  21:54
				           
				           já s šetřením cukru problém nemám, přemýšlela jsem, že bych jím nahradila med v ovesné kaši, ale ta chuť je ta chuť, tak si radši uberu přílohu :)
Ale myslím, že umělá sladidla nejsou nijak zásadně škodlivá... Je to sice tak trochu syntetika, ale díky vysoké sladivosti toho do těla nepříjmeš tolik :) a taky umělá sladidla nekazí zuby ;)))
				         Ale myslím, že umělá sladidla nejsou nijak zásadně škodlivá... Je to sice tak trochu syntetika, ale díky vysoké sladivosti toho do těla nepříjmeš tolik :) a taky umělá sladidla nekazí zuby ;)))
22. 03. 2011  21:16
				           
				           Taky používám sacharin a už jsem si na chuť zvykla - není to úplně jako cukr, ale velmi blízký. Mám maličkou popelničku, která se mi vejde do kabelky, takže ji mám při ruce pokaždé, když si koupím kafe. Stála mě asi 15Kč a už ji mám přes měsíc :D
				         22. 03. 2011  19:16
				           
				           Použvám cukr, ale nesladím nic, takže ho mám jen v přílohách apod. Ale myslím, že i tady na STOBu je nějaký článek o tom...vím, že existuje sladidlo, které má mírnější vliv na hladinu krevního cukru v krvi, doporučované i pro diabetiky, CUKREN se jmenuje a měli by ho mít v lékárnách.
				         22. 03. 2011  19:06
				           
				           Já cukr nepoužívám vůbec. Čaj piju hořký, buchty nepeču, omáčky nedělám. A víc mě nenapadá, kam by se přidával :))
				         22. 03. 2011  19:02
				           
				           A co takhle MED ? ? ? 
Cukr ale není špatný, jen se to s ním nemůže přehánět :-)
				         Cukr ale není špatný, jen se to s ním nemůže přehánět :-)
zuza129
Aktuality
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

				                    






dá se také sladit sorbitolem (původně je i v ovoci), je to sladidlo s trochu menší sladivostí než cukr. Pokud se ho používí málo, tak je naprosto bez problému a bze vedlejších účinků. Víc se o něm dá dočíst třeba tady http://sorbitol.cz/pouziti/